Eller ska jag kalla det för ”Papphammar på vift”

Första dagen i Polen. Bara för att jag ville och kunde, beslutade jag mig för att bara cykla in till staden Świnoujście, och där hitta någonstans att campa, Świnoujście visade sig vara ett paradis för semestrande Tyskar och Polacker, en enormt lång strandpromenad, med tusentals semesterfirande äldre och barnfamiljer, jättevackert. Sitter nu och skriver och återigen som en mindre poppis ”udda gök” eftersom jag bara beställde isvatten, budgeten tillåter inte mer.

Faktum är att jag är väldigt trött efter nattens båttur, av flera anledningar.

Nervositeten: Är det som är enklast att förklara. Gårdagen var ju den dag som jag lämnade Sverige och därmed började mitt riktiga äventyr. Jag var både rädd och förväntansfull.

DSC04461 DSC04462 DSC04463

Röran, maten, passagerarna, sömnen: Beror säkert på ovanstående, trots att det var gott om tid tills färjan skulle gå så var det stressigt och rörigt, så pass rörigt att jag lyckade slå fel kod 3! gånger på två! olika kort när jag skulle pröjsa biljetten, senare ombord insåg jag blygt hur korkad jag varit.
Jag slog in koden till mobiltelefonen på ena kortet, och rätt kod på fel kort. POFF, nu var bägge korten låsta! Fram mid min nöd pengar och betala biljetten kontant.

 

Tack SEB för snabb och enkel hjälp med att ge mig ytterligare tre chanser att leka idiot.

Jag var dock, tycker jag, ”dyngsmart” att stuva om lite i packningen innan jag steg ombord, så att jag lätt fick med mig det viktigaste för överfarten under natten, så som sovsäck, liggunderlag och värdesaker.

Jag låset och surrade fast Veva och Bob på bildäck, sneglade lite över axeln när jag lämnade dom bägge där. Tyckte mig se att Veva var rädd och ledsen där bland alla stora långtradare.

Polska långtradarchaufförer har en ”creepy” förmåga att både se ondskefulla och bara fulla ut, om de ser ondskefulla är det inget mot vad dom luktar, och det märkliga är att dom luktar exakt likadant allihop, och jag lovar det är INTE ”Hugo Boss”. Det tog mig bara någon timme att lura ut varför.

Trött och hungrig beställer jag mat på ”Truckers Diner”, det billigaste stället på hela båten och vääääääldigt långt från vita dukar och trevlig personal. En ”Hunters Stew” bland det billigaste på menyn fick det bli, det allra billigaste var det ingen annan som åt. Jag fick en tallrik från helvetet, en liten torr korv (som såg ut som allt annat än mat), en hög halvstekt burkpotatis och en JÄTTE hög av det som förmodligen var ”jägarens stuvning”.

ladda nedIbland är jag ohyggligt lycklig att jag är färgblind, det är betydligt lättare att inbilla sig att det ser aptitligt ut, dock krävdes det en fantasi större än Staffan ”Vilse i pannkakan” Westerberg:s att få till detta nu.

 

 

 

Och eftersom dom inte serverade vatten till maten fick jag hämta det själv på toa. Smaskade i mig ALLT, tillsammans med massor av läskiga chaffisar som tittade på något Polskt humorprogram.

Mätt och trött letade jag nu efter någonstans på golvet för att sova, med det var fullt överallt, frågade i receptionen om en hytt. 1 500: – för att få en enbäddshytt. No Way! Det är ju för F_N vad en weekend på Scandic Hotels kostar. Dela hytt med tre läskiga chaffisar? Ännu mer No Way! Inte som dom ser ut och luktar.

Jag tar helt sonika ut mina prylar på soldäck och bäddar ner mig med alla mina saker i sovsäcken somnar sött. Vaknar kort efter med känslan av jag fått besök av en läskig chaffis i sovsäcken, ser mig runt och upptäcker att jag fortfarande är själv??

Kryper ner i sovsäcken igen och upptäcker förskräckt att det är jag som släppt lös en egen ”chaffisdoft”. Då slår det mig! STUVNINGEN, den där jä_la STUVNINGEN, den var ju såklart någon slags kålstuvning, som alla dessa läskiga chaffisar glatt stoppat i sig.

Jag lovar!! Den minsta lilla pys, fäller otvivelaktigt den största grizzlybjörn med en halvmiss.

Plötsligt känner jag en euforisk lycka över mitt beslut! Att INTE dela hytt med tre läskiga chaffisar.

Med detta i bagaget är jag övertygad om att omvärlden fått Polens energiförsörjning, med kol som ett problem, om bakfoten. Det är skillnad på Kol och Kål!

Vill ni veta och förstå? Tillbringa då en natt på en båt tillsammans med hundra läskiga chaffisar som alla lider av sviterna efter ”Hunters Stew”.

DSC04485Väl i Świnoujście, så tänker jag cykla till stadens camping, tycker att det är märkligt långt, med tanke på vad kartan visar.. Upptäcker strax att jag cyklat för långt! Jag är ju för f_n plötsligt i Tyskland?? Fattade Nada.. Tillbaka igen.. Så idag har  jag varit i Polen två gånger..

 

 

 

 

Rörigt? Plocka i ordning? NÄ.. Det måste jag inte alls!

Nu ska jag leka turist, en turist utan pengar. (Kul faktiskt).
Imorgon får vi se om jag fortsätter söderut genom Tyskland eller Polen. Tomorrow Will Tell..

Goder kväll på er.

Pin It on Pinterest

Share This