16/8.

Dagen började med krampaktig och panikartad rädsla och nervositet, tillsammans med dessa känslors nemesis min eufori och lycka inför det jag planerat och drömt om så länge.

Jag lovar er att söndagen den 16 augusti är den 4:e starkaste dagen i mitt liv hittills. Med 4:e menar jag helt enkelt att mina fyra barns ankomst är de i särklass starkaste någonsin, och kommer så att det alltid förbli.

Nåväl.. 11:00 står jag tillsammans med min son Sebastian på Våghustorget i vårt älskade Örebro, tack och lov att vi till en början helt själva.
Vad som sedan hände överträffade alla mina förväntningar, allteftersom dyker ena vännen upp efter den andra, därefter dyker familj och släkt upp, och inte minst mina resterande 3 barn. Jag har ingen aning hur många som fanns på plats för mitt ”avtramp! Jag blev nervös, lycklig, stressad och otroligt förvirrad. Dessutom svallade en enorm våg emotionellt kaos i mitt hjärta, en blandning av vemod och någon sorts avart av sorg. Kan inte beskriva detta på ett bättre sätt.

Jag kan inte nog tacka alla er som stöttade mig inför mitt första tramptag, och alla ni som peppat och stöttat hela mitt projekt.

När jag väl kommit iväg, sida vid sida med Sebban, sjönk stressen och nervositeten. Jag började äntligen kunna andas som vanligt, jag fick verkligen kämpa att få ner syre i lungorna.

Sebban vände hemåt efter ett tag, och jag trampade vidare.

17/8

Nu kommer gubben Stefan Sand i ett nötskal fram… Min underbara cykelsponsor Merida, gav mig i princip fria händer i mitt val av cykel för resan. Min egen fåfänga och övertro på min egen kompetens, bevisade sig efter bara 6 mil.

Jag har valt en extremt kompetent cykel, men med min stora packning visade det sig att min fåfänga lurat in mig fel. Cykeln passade inte mig och vad jag utsätter den för. Jag sätter mig och förbannar mig själv och mitt eget tillkortakommande, ringer min son och ber honom komma och hjälpa mig till Mandels Cykel & Motor i Karlskoga på måndag morgon.

Jag förklarar mitt misstag för Merida. Min kontaktperson tvekade inte en sekund utan förstod exakt hur jag menade, och accepterade att jag ville byta modell. Ett gott antal timmar var en cykel till perfektion monterad. Det tragikomiska i detta är att det är exakt den modell (fast ny) som tidigare tagit mig fram på mina tidigare resor.

Jag böjer mitt huvud djupt och tackar Merida och Stians Sport att ni rättade till MITT misstag!

Detta gör att jag nu kommer 24 timmar för sent till min första destination, Karlsborg.
Karlsborgs Camping är ett sådant ställe som skulle kunna få mig att bli Campare. Supertrevlig personal, rent och snyggt och att det sedan är beläget mittemellan två vatten, Vänern på ena sidan och Bottensjön på andra.

www.karlsborgscamping.se

18/8

Nu har jag i alla fall på riktigt fått cykla en distans och hamnat i Skövde: En ljuvlig etapp på en ljuvlig cykel, inte en enda vibration, lite medvind och sol hela vägen.

Målet för dagen var förvisso Falköping, men vissa mediala åtaganden, med Sveriges Radio P1, gjorde att jag fick en sen start. Väl framme i Skövde var det ytterligare träffar med media, två olika lokaltidningar och P4 Skaraborg detta medförde ett allt för långt stopp, så beslutet blev att stanna i Skövde och sova, för tidig avfärd till Syrran i Alingsås i morgon.
Nu ska ni hör på något roligt.
1. Valles Gatukök i Skövde (Som sabbade min eftermiddag med en perfekt Tunnbrödsrulle som medförde akut paltkoma) tyckte att hela mitt projekt var så intressant att de vill bjuda på maten. Tack och bock till Kenny med personal för paltkoman! J

www.vallegrillen.se

  1. Hittade Billingens Stugby och Camping i Skövde där min sovplats skulle bli för natten och vad händer? Jag behöver inte heller här använda något av expeditionsbudgeten. Men jag lovar att överraskningen blir ännu större när jag inte ens behöver slå upp tältet. Utan får en loftlägenhet med alpbalkong och tempurmadrass. Denna fantastiska camping ligger lite som ett örnnäste över Skövde, ljuvligt tyst, rent och snyggt.
    Återigen ett djupt tack och bock för er gästvänlighet och generositet!

www.billingensstugby.se

Jag blir fasen rörd av människors välvilja!

Imorgon är en ny dag, och jag kan knappt vänta på att få trampa iväg igen och se nya saker, träffa nya människor och sedan få hålla om min kära Syster och hennes familj.

Älskade vänner…God natt och sov gott!

Pin It on Pinterest

Share This