Dagens etapp och snurr!

Vaknade fint och stilla vid 05:15 (Utan.. ja ni vet vad!)
Plockade i ordning på mina prylar, duschade och bestämde snabbt vilka kläder jag skulle ha idag. Det fick bli cykelkläder för omväxlingsskull.. Dom luktar inte hallon nu, så nästa vilodag skall ALLT genomgå en riktig sanering. (Jag har nu endast en (halv)ren cykeltröja kvar)

Jag smyger ner i godan ro i Youth Hostel:s matsal, lugnt och skönt endast ett äldre par som sitter och njuter av sin frukost. Frukosten, till min förvåning, saknade inte något övrigt att önska, den var som en bättre hotellfrukost, bara den var värd hälften av kostnaden. Nå väl allt gott så långt.

Mitt i en underbar tugga av min smörgås öppnas dörrarna till matsalen och ”All hell broke loose” 50 småtjejer i 13-15 års åldern rusar in, sjunger skrattar och dansar till musiken ut lika många mobiler, herre jä__lar vilket liv. Jag satte i mig frukosten snabbare än en snaps försvinner en midsommar. Fick strax reda på att det var danstävling i by i helgen. Stackars det äldre paret.. Dom kan ju inte gärna tugga fortare än proteserna tillåter på hårda brödkanter.

Jag vevade in mot Berlin, om gårdagen var underbar så var denna ALLT annat, tråkig cykling, dåliga vägar, trångt, skitigt och 100 000 000 andra turister. Jag ville så gärna bara sticka därifrån..


Trasslade mig in till ”Zentrum” och navigerade mig fram till Brandenburger Tor. Stannade och fotade lite, inte för att jag vet på vad och varför, andra gjorde ju det.
DSC04538DSC04539

Nu ska ni få höra! Jag har nog aldrig blivit så överrumplad i HELA mitt liv!

När jag själv står där på Brandenburger Tor och tar lite bilder, så kommer en turistgrupp med guide förbi, och guiden byter några snabba ord på svenska, han var ”svenskgalen”, men det var inte det som var intressant, utan gruppen som han förde vad indier och pakistanier, och utan jag sagt eller gjort ett dyft, ville alla krama, ta i hand och framförallt fotografera, tusen och en kramar och bilder frågade jag vad som pågick! Han rykte på axlarna och sa.. att det är ENORMT exotiskt med en lång, stor man från just Sverige, och att jag dessutom cyklat till Berlin och var skäggig gjorde inte saken mindre exotisk. Han skrattade och menade om detta gäng ska ha några bilder med sig på Barnadenburger Tor får dom köpa vykort, för dom var tvungna att följa programmet. Dom gick utan att ens tittat på Brandenburger… Till ocks med en polis som bevakade Amerikanska ambassaden skrattade och frågade om han fick ta en bild… Jag fattade INTENTING…

Jag fick då mina bilder..
DSC04542
DSC04551

Jag stack så fort jag bara kunde från stan, ville inte vara kvar en enda minut mer än nödvändigt.

Checkade senare in på en camping (Skitstor!!) och fick min övernattning som ”sponsring” av campingen.
Ställer nu mig återigen frågan!!
VAD HAR JAG GJORT FÖR ONT?!?!?!?

Tältet uppslaget, bäddat och duschat. Och när jag kommer ut från duschen har världens barnfest dragit igång 15 meter från mitt tält. 100-tals ungar tjoar och tjimmar och har jätte kul. Klockan var då c:a 16:00, ungarna slutade sin fest vi 18:00.. Och nu… Sitter två skitfulla föräldrar med discoljus och poppar följande låtar:
ABBA: Fernado
Culture Club: Do You Really Want to Hurt Me
Aha: Take on me
Kajagoogoo: Too Shy
Och så vidare.. Det smakar nästan ungdomsfylla i hela truten..
Om någon bara kunde rycka ut sladden!

JAG DÖÖÖÖR!

Pin It on Pinterest

Share This