Hej hopp vänner!

Vaknade i morse (hmm, när ska man annars vakna?) i Swinucckieerdl, lär mig f_n aldrig att stava till det, så jag försöker inte längre, ni vet ändå på ungefär var denna gubbe vaknade. En ljuvlig morgon, en mindre ljuvlig frukost bestående av Gulaschsoppa och Lingongrova. Trampade iväg, efter packning och dusch, ner mot staden, som redan myllrade av semesterfirande pensionärer?? (Har dom inte ledigt rätt ofta ändå?), I alla fall, ville bara sitta ner en stund och kika på alla glada pensionärer i sandaler i både läder och plast, allsköns varianter av stråhattar och hawaiiskjortor med de mest epilepsiframkallande mönster.

Swindjhdjhabl har en jääääätte lång strandpromenad på flera kilometer, plötsligt är man inne i Swinemünde.. Antagligen Tyska för Swidhacckjba. En riktigt härlig lugn tur, om det inte vore för gubbarna med hawaiiskjortorna på elcyklar.. Satan vad dom går! Halvblinda med sina sandaler och en del med käppen som stingpinne på pakethållaren, leker herrarna ”Easy Rider”. Lite gulligt måste jag tillstå!

DSC04484

Efter att ha lämnat Swinemünde satte jag av söderut i en extremt fin dag, varmt som i en bastu, lite medvind och fullständigt backlöst susade jag mot Berlin, och hittade en (tyckte jag) genväg. Efter ett antal kilometer in på DSC04490 ”genvägen” försvinner allt vad som kan kallas för väg, turen gick genom byar som bar spår från WWII, men vägarna från Pommerska kriget när Nappe skulle få på tafsen, 1805 – 1807. Kommer sedemera fram fram till en bro, som inte fungerat sedan WWII. Men en liten cykelfärja från samma era trafikerade sundet (om kaptenen hade lust).. Sicket RÅN.. 11 euro för en tur på c:a 10 minuter. Gangsterfasoner! Den f_n visste mycket väl att ingen någonsin vänder och cyklar tillbaka alla kilometer på ”Nappes väg”. Hela dagsbudgeten gick åt fanders i ett nafs, så nu blir det romansoppa till kvällsmat, och sen ska jag lyxa till det med lite romansoppa till frukost. Namnam..

DSC04488

 

 

 

 

 

 

 

Det är inte konstigt att en av Veva:s ekrar small..

Stannade till på en mack för att återigen fylla på vatten, och kärringen (ursäkta ordvalet) sa att jag måste betala för vattnet.. Why? frågade jag. We are a shop! Svarade kärringen. Jag skällde lite på Svenska till henne, och gick in på deras toalett och tog vatten i handfatet, kom ut och vinkade glatt till den storögda kossan. ”Bitte schön” ropade jag och gick.

När värmen lagt sig något, och skuggorna blivit långa, så svänger jag in i en liten by som heter Ferdinandshof, bara för att den hette just det, då smällde min första eker, och i bara 10 km/tim, Phu! Skall bytas imorgon..
Så inatt sover jag på bakgården till en liten restaurang med härliga värdar.

Här sover guuuben inatt..DSC04491

Rosmarin & Co

Så nu skall här sovas.. Återkommer nog i möra!

Go natt på er!

Pin It on Pinterest

Share This