06:30 Vaknade jag med ett ryck när en ansenlig mängd tjejer och grabbar med sina crossar startade och värmde sina tvåtaktsmotorer. Det doftade barndomsminnen därför kunde jag inte göra annat än att ta en kopp kaffe med avgaserna rätt i trynet. Jäddrar så göttigt det var. Alla tuffa pappor och crossungar tittade med viss fundersamma blickar och undrade vad jag var för udda gök som knatade omkring i cykelshorts med trampcykel… Kände mig lite off vill jag lova, med det var inget mot vad som komma skall.

Packade snabbt ihop och tog resans hittills, och förhoppningsvis, kortaste etapp, ynka två mil in till Ystad och hälsade på Roslins cykel, dit Merida, Shimano och Bording skickat lite prylar. Shimano hade då inte snålat på sponsorsmaterialet, jösses så mycket bra och snygga kläder.

They make it easy

Jag passade också på att vårda min älskade Veva, och hon blev så lycklig att hon nästan trampade åt mig. Väl inne i Ystad snirklade jag mig ner till hamnen, och såg där skylten POLEN, det högg till i magen, av nyfikenhet och spänning, när jag verkligen insåg att nu var det verkligen dags för det riktiga äventyret. (Pirr.Pirr)

Är inbokad på en avgång 22:30 ikväll, frågan var vad jag skulle ta vägen och vad jag skall göra till dess? Jag cyklade iväg till ett hotell i närheten och frågade om jag fick hänga där tills avgången, det gick bra det tyckte personalen. Men om jag var ”off” på Svampa Campingen, så är det inget mot vad jag är här.

DSC04451

Deras plats!

SHIT! Vilket lyxhotell och Spa. Alla går omkring i morgonrockar, klänningar, och märkeskläder som jag själv knappt kan stava till, än mindre betala för. Hämtade fram det renaste kläderna jag kunde hitta och ett par sprillans nya Shinano-shorts, tassade nästan omärkt in i ett hörn av poolområdet..  Ville jag ta ett dopp i poolen, var jag tvungen att köpa en lunch och ett badpass 595: – för att få blöta ner sig och äta något snyggt som man definitivt inte kan bli mätt på, jag blir så jäkla full i fniss av att jag är en så otroligt udda typ här.

DSC04450

Kaffepaviljongen

Jag lyxar till mig med en kaffe och fick frågan om jag ville ha latte, slatte och allt andra kaffenamn som finns eller om jag ville ha ”decaff”??? Vad f_n är det? var mitt svar.. Koffeinfritt kaffe svarar den lilla kvinnan bakom baren, som hela tiden envisas med att ”Nia” mig.. Koffeinfritt kaffe?? Vad fasen skall man då dricka kaffe?? Är det inte samma som att äta köttfritt kött, eller dricka torrt vatten eller alkoholfri Öl?? Jag beställde svart kaffe i ett stort glas, den lilla kvinnan tittade storögt på mig log snett och serverade mig.

Nu skall jag hålla mig undan från alla lyxlirare, som alla sitter fast i sitt ekorrhjul och låta dom käka sina snygga måltider med parmesan, ruccolasallad och någon stackars rökt skinkslamsa under, som säkert kostar som en månadslön.. Hehehehe.

DSC04451

Deras plats!

DSC04452

Min plats! Hahahahaha…

Jag återkommer under kvällen med mitt ”På återseende Sverige”.

Stefan ”den udda göken” Sand.

Pin It on Pinterest

Share This