28/8. Sista ”långa” etappen på Svensk mark!

Efter en extremt skön men jobbig dag med konstant hård motvind, checkade jag in på en världens enklaste camping, SvampaCamping i Tomelilla, enkel är en underdrift, men charm fanns också.
Motorcamping är ordet, hela campingen fylldes sakta men säkert med motocross entusiaster, inför lördagens tävlingar. Efter mat och en tidningsintervju så var det dags att natta för dagen eftersom jag var rätt slut efter den förbenade motvind som jag tampades med i 7 mil, och den som säger att Skåne är platt har ta mig tusan aldrig cyklat här.

Det är nu andra gången som jag trampat vägen till Ystad på ett år. Sanna mina ord, jag minns varenda uppförsbacke som om det var igår! Ta mig f_n så var det samma vind också. Hur man än vrider sin skalle så blåser det motvind. Jag snittade knappt 14 km/tim och då fick jag verkligen kämpa, men det ärt är bara att gilla läget.
Jag kom också på en liten luring till idé.. Eftersom jag startar i Örebro, och slutar i Örebro, så måste summan av alla uppförsbackar och nedförsbackar vara den samma, alltså summan måste bli noll i stigning. Bra att tänka på när jag skall cykla i alperna och Bosporen. (Fiffigt va?)

Somnade ovaggad.. ZzZzZzZ

Pin It on Pinterest

Share This