NOPE!

Ni som tror er veta vad frustration är! Tänk om! Frustration är Prenzlau och väntan. Helt plötsligt fick jag ett helt nytt MÅSTE! Jag måste vänta på ett starkare bakhjul.. Eller måste förresten!! Det måste jag inte alls! Men jag vill, för att det kan vara bra för fortsatta äventyr!

Vad har jag gjort för ont??? Granngården till campingen har också djur!
Gissa vilka? Jo höns och TVÅ tuppar!

Väckt 04:30! Vrång och trött går jag upp och planerar två lönnmord.. 300px-Folksagor_Carl_Larsson_229
Strax efter min morgonpink ska jag Ninja-style utföra dådet.
5:30 är det plötsligt tvärtyst. Jag kikar in i inhägnaden.. Inte en enda tuppjä__el i sikte. Bara hönsen som går och pickar (Vad tusan är det dom pickar egentligen?) Tupparna sitter väl på sin pinne och sover, eftersom dom var uppe så förbenat tidigt. Tyvärr är pinnarna på tvären, medan jag själv helst såg att de var på andra ledden, och tupp-f_n på spetsen uppstuckna där inte solen lyser . (Feuer Bitte!)

fyllo2Vid 07:00 kommer campingvärden, och c:a 5 minuter senare kommer hans hantlangare på cykel med sin verktygslåda på pakethållaren, det saknades definitivt ett hjul på grabbens cykel, de två som fanns var helt enkelt otillräckliga med tanke på berusningsgraden.

Vi snackar inte om promille längre, utan volymprocent. Han var så förbålt knall att han hade tydliga problem att ens sitta. Han försökte prata med mig på engelska men misslyckades (full)ständigt, då försökte han med tyska, och det gick lika bra det! Han suckade och gav upp, ryckte på axlarna och gick sin väg. 1,5 timme senare kom han tillbaka om möjligt ännu fullare. Vi snackar nu lönelördag 02:30 efter O´Learys och med lädersula på pjucken i december.

Jag sitter ändå fast i Prenzlau. En liten håla som får Örebro kännas som en riktig metropol. Men faktum är att jag är grymt imponerad över att Merida har en komplett återförsäljare, som längtar efter Meridas 2016 kollektion av cyklar och vid kassan ligger hela Merida-katalogen.

Vilket inte är så konstigt med vad som komma skall!

Merida 2016!

Det är verkligen skitjobbigt att vänta på att ett nytt bakhjul med betydligt fler ekrar anländer. Men det är det nog värt! Å andra sidan är det bra att jag lär mig av mina misstag så här pass tidigt på resan. Att sträva efter lättcyklat är i detta hänseende en brist.
Det är då fint att återigen ha en förlåtande materialsponsor som nickar och återigen ställer upp. Jag känner mig som den novis som jag möjligen är.

Hellre 36 ekrar i hjulet än 2 i handen.

Jag hoppas innerligen att hjulet kommer idag, för annars når jag väl inte ens Tjeckien förrän till midsommar.. Nu vill jag verkligen cykla Mer-i-da!!

Icke tycka om turist, tycka turist vara trist.

Besökte en kyrka mitt i stan/byn igår, där vår kung Gustav II Adolf låg Lit de parade. När väl kyrkan väl öppnat för besökare, betalade jag 2€ i inträde för att få se insidan.

Mein God!

Att man kunde fylla en så gigantisk kyrka med så mycket absolut INGENTING! Det fanns absolut inte ett skit att se. Jo! Eine kline fotovägg med bilder före, under och efter 2:a världskriget.

Imponerande? Nope! Värt 2€? Nope!

Gu(i)den i kyrkan skolkade nog den dag det var engelska i plugget, inte ett ord hon kunde.
Hon nickade bara och sa, ”Ah Schweden, Adolf” Det var förhoppningsvis inte deras döde Adolf hon menade, utan vår döde kung.

Undrar just hur hon fick jobbet som guide?  Inte var det då p.g.a. hennes glimrande språkkunskaper, för hennes språkområde ekade lika tomt som kyrkan. (Inte var det p.g.a. sin skönhet heller). Men hon var nog snäll!

Uppe i ett av tornen hittade jag dock en dammig minnestavla på spånskiva om vår kung. Jag tog fram min Svenska flagga (Som alltid ligger i min packning) och torkade av bronsplaketten med kungens avbild. (Vanvördigt?) Flaggan är med av just för den typen av tillfällen.

DSC04516

 

Salig Gustav II Adolf!

DSC04512

 

Ding Dong FFS.

DSC04509

 

Rätt cool bild på ingenting!’

Jag försöker verkligen att inte tänka på min vilja att cykla iväg, utan anstränger mig till det yttersta att vara turist, men det visar sig vara lika enkelt att vara engagerad turist i Storfors.

I väntan på leveransen idag skall jag besöka ett Dominikanermunkkloster, hoppas att det inte kostar ytterligare 2€ för att titta på massor av INGENTING.

Dom kan väl i så fall klä ut någon arbetslös stackare till en munk. (Utan florsocker).

För att citera min son Albins och min konversation på Munkgatan i Arboga för några år sedan.
”Pappa? Gillar du munkar?” (Han relaterade till föregående religiösa diskussion). ”Näe fy! Dom är alldeles för feta och söta”.
(Är detta vad man kan kalla ett relationsproblem?)

Gissa om jag är uttråkad, för kors ett sådant ordbajseri. JAG VILL HA HJUL-AFTON NU!

Förlåt mig!

Stefan ”Den frustrerade” Sand

Ps. Räkna med att mer strunt kommer och inte hjulet gör det! D.s.

Besök firman som hjälper mig

Hjältarna i Prenzalu

Anzeige_AK

 

Tack för denna dag

 

 

Pin It on Pinterest

Share This