Tjolahopp!

Jag älskar i stort alla djur, men vissa är mer lämpade som mat än andra!

04:45 i morse blev jag väck av den stöddigaste tupp som ännu så länge spatserar på denna jord. Han försökte väl imponera på alla sina 25 höns. Han tittade på mig med en uppsyn som jag hade gett en fläskläpp för.  Hönsen verkade ha samma inställning som jag. (Dö tuppjä_el!!) Så nu blev det nog inga ägg gjorda för den tuppen! Tur för honom att det var ett stängsel mellan honom och mig!

När jag ändå var vaken, kunde jag ändå packa iordning och göra mig klar för avfärd. Satt dock och skrev lite och drack kaffe, när jag blev bjuden på en god frukost av värdinnan till restaurangen, Fick också låna en dusch, (Jag fattade direkt vinken, luktade väl inte nypon direkt).

DSC04494

DSC04492

 

 

 

 

 

 

 

Kort därefter kom hennes make och visade mig att hämta mitt bakhjul och sätt mig i hans bil, den gode herrn kunde inte ett ord engelska, mer än möjligen Yes och No, Och Svenska ”Pytt i Panna!. Jag försökte lära frun receptet på Raggmunk.. Men det blev för dumt, med min minst sagt knackiga Tyska. (Det är konstigt! För med ett gäng pilsner i magen, så pratar jag perfekt Tyska och många andra språk)

DSC04493

(Ingvar denne Ingvar! Kartongen till och med placerad bland antika prylar i skyltfönstret)

Vi åkte genom byn till en verkstad, av den typ som inte längre finns i Sverige, där inne står en ännu mindre herre, skitig från topp till tå, en riktig liten ”MulleMeck” och verkstaden inte mycket renare den, en salig röra av bildelar, ölflaskor och all du kan drömma om, som t.ex ett oljefat full med gamla filsingar.

Han kikade på mitt bakhjul och mumlade på vad som förmodligen var forntyska. Inte ens min chaufför förstod honom! Han sa något i stil med ”Waiten im one stunde”? Jag tror att han menade att vi skulle vänta och åka tillbaka om en timme.

Två och en halvtimme senare åkte tillbaka till MulleMeck och han visade vad han gjort.

Hör och häpna! Den lille farbrorn hade en eker som nästan var identisk med som gått av. Jag tappade hakan, och sa ”Magic, HokusPokus” Farbrorn skakade på huvudet, och utbrast ”Eine gutes lager” och pekade in i ett lager som var om möjligt ännu rörigare. HUR kunde han ha och hitta en enda eker som passade ett hjul av 2015 års modell?

Jag ville fota honom med mitt hjul i handen, men han skrek! ”Nein. Nein, No internet!!). Nur geld? Han ville bara ha betalt och att jag skulle försvinna. 25€ fattigare, men betydligt lugnare att Veva skulle komma överens med sin nya eker.

Med detta gjort så lastade jag Veva och Bob, och trampade iväg mot Berlin, efter bara någon mil kände jag att det var något knas med bakhjulet. Ekern höll, men jag tror att Veva ville ha en originaleker hon visade det genom att trilskas med en annan eker..

Trampade i en äkta Skånsk motvind, OK export är fint, men inte motvind. Med många vätskestopp, kommer jag fram till Prenzlau, och det allra första jag ser är en nyöppnad Merida-återförsäljare, detta bevisar bara att jag och Veva är i mycket goda händer..

DSC04495

Istället för att byta eker, så byter dom till ett helt nytt hjul, som beställs från en Merida/Shimano leverantör i Berlin.

DSC04506

Så idag tar jag det lugnt och tvingas leka turist och passade på att kika på domkyrkan. Jösses amalia! Där hade en Svensk kung legat Lit de parad 1632. Fantastiskt! Nu är det bara att vänta och sova till mitt nya hjul anländer..

DSC04501

På återläsande när jag tragglar mig vidare..

Hoppas att ni inte tycker att jag är för långrandig i mina inlägg, med är riktigt kul att berätta vad som händer.

Jag delar mer än gärna med mig av mina små upplevelser till er som hjälper mig att hjälpa, och också till er som  valt att inte stötta expeditionen. Ni är alla välkomna att fortsätta hänga med mig.

TUSEN TACK TILL ALLA HÄRLIGA MÄNNISKOR SOM BIDRAGIT DENNA MÅNAD!!!
Jag kan inte nog beskriva hur viktigt detta är!

Pösser å kramer te er alle!

Pin It on Pinterest

Share This